Granita van pompelmoes en campari

6
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    :
  • 2 Pers de pompelmoezen en limoen.
  • 3
    Voorbereiding
    :
  • 4 Breng 4 dl water met de suiker aan de kook en laat een paar min zachtjes pruttelen. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • 5 Meng er het pompelmoes- en limoensap en de campari onder.
  • 6 Giet in een afsluitbaar doosje en zet in de diepvries.
  • 7 Haal na 1 u uit de diepvries en roer goed dooreen met een vork, zodat alle ijskristallen loskomen. Zet daarna weer in de diepvries. Doe dit nog 3 keer, om het uur.
  • 8 Serveer in aparte glaasjes. Voeg er net voor het opdienen eventueel een scheutje cava of prosecco aan toe. Ideaal als licht dessert na een stevige maaltijd.

Granita van pompelmoes en campari is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sinaasappels uit de oven met sinaasappelsaus
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Avondrood
5 min
Bekijk recept
Omgekeerde sinaasappeltaartjes met Camparisiroop
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Beer negroni (biercocktail)
5 min
Bekijk recept

Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse ananasgranita
370 min-
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Aardbeiengranita met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept