Peer-chocoladepakketjes

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de Maïzena® Plus in een beslagkom. Giet voorzichtig de lauwe melk in de beslagkom en blijf daarbij roeren. Zorg ervoor dat het een mooi glad beslag wordt. Laat 30 minuten rusten.
  • 2 Schil intussen een peer en snijd deze in kleine stukjes. Dompel de vanillestokjes in warme thee om ze zachter te maken.
  • 3 Verwarm voor de crème de melk zachtjes en voeg de chocolade toe. Laat, wanneer de chocolade gesmolten is, de chocolademelk afkoelen.
  • 4 Mix in een beslagkom het eigeel met de suiker. Doe er de Maïzena® Plus bij.
  • 5 Verwarm zachtjes en blijf daarbij constant roeren totdat het mengsel indikt, en een smeuïge crème wordt. Laat afkoelen.
  • 6 Bak intussen pannenkoekjes met het beslag. Vet een koekenpan in met margarine en warm de pan op. Giet wat beslag in de pan en bak de pannenkoekjes, waarbij u de pan tussendoor opnieuw invet.
  • 7 Laat de vanillestokjes uitlekken en droog af ze met een schone doek. Om de pakketjes te maken, legt u een pannenkoekje op een bord en legt u een volle eetlepel crème in het midden. Leg er een paar blokjes peer bij (ongeveer 5 per pakketje) en maak de crêpe dicht door deze dicht te knopen met een half vanillestokje. Serveer met schijfjes peer en de hazelnoten.

Peer-chocoladepakketjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept