Toetje met blauwe bessen

6
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de slagroom 15 minuten in de vriezer.
  • 2 Spoel de blauwe bessen schoon met water en maak ze droog. Bestrooi met 2 eetlepels suiker. Zet apart.
  • 3 Doe de melk in een steelpan en voeg het opengesneden vanillestokje toe. Breng aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • 4 Doe het eigeel en de suiker in een beslagkom en klop alles op tot een schuimig mengsel. Voeg de Maïzena® Plus toe en roer goed door. Giet ½ van de warme melk in de beslagkom en blijf roeren.
  • 5 Giet de inhoud van de beslagkom in de pan bij de melk en verwarm het geheel zachtjes. Verwijder het vanillestokje. Giet het mengsel, wanneer dit goed is ingedikt, in de beslagkom en laat afkoelen. Roer af en toe door.
  • 6 Klop de slagroom stijf en voeg dit heel voorzichtig aan het afgekoelde mengsel toe. Verdeel blauwe bessen over dessertglazen en giet de crème eroverheen. Garneer met blauwe bessen en munt. Bewaar in de koelkast en dien koud op.
  • 7 (*) Raadpleeg bij de fabrikant of deze glutenvrij zijn.

Toetje met blauwe bessen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Vlaflip anders
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Ananas toetje van de BBQ
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Yammie yoghurt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Millefeuille met banketbakkersroom
85 min Nagerecht
Bekijk recept