2 Spoel de blauwe bessen schoon met water en maak ze droog. Bestrooi met 2 eetlepels suiker. Zet apart.
3 Doe de melk in een steelpan en voeg het opengesneden vanillestokje toe. Breng aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen.
4 Doe het eigeel en de suiker in een beslagkom en klop alles op tot een schuimig mengsel. Voeg de Maïzena® Plus toe en roer goed door. Giet ½ van de warme melk in de beslagkom en blijf roeren.
5 Giet de inhoud van de beslagkom in de pan bij de melk en verwarm het geheel zachtjes. Verwijder het vanillestokje. Giet het mengsel, wanneer dit goed is ingedikt, in de beslagkom en laat afkoelen. Roer af en toe door.
6 Klop de slagroom stijf en voeg dit heel voorzichtig aan het afgekoelde mengsel toe. Verdeel blauwe bessen over dessertglazen en giet de crème eroverheen. Garneer met blauwe bessen en munt. Bewaar in de koelkast en dien koud op.
7 (*) Raadpleeg bij de fabrikant of deze glutenvrij zijn.