Amandelcake

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vet een rond bakblik (18 cm doorsnede) in en bekleed met bakpapier .
  • 2 Doe de boter , de bruine suiker , de eieren , de bloem , de melk en de honing in een grote mengkom en klop ongeveer een 2tal minuutjes tot alles goed vermengd is .
  • 3 Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant mooi egaal met de bolle kant van een lepel en bestrooi met het amandelschaafsel .
  • 4 Bak de cake ca 50 min in een voorverwarmde oven op 180°C tot hij mooi gerezen is .
  • 5 Maak ondertussen de siroop ; doe de honing en het citroensap in een steelpannetje en laat het zachtjes 5 min pruttelen tot de siroop aan de lepel blijft hangen .
  • 6 Schenk de siroop over de cake zodra hij uit de oven komt en laat de siroop mooi intrekken .
  • 7 Laat ten minste 2 uur rusten en koelen alvorens aan te snijden !
  • 8 Eet smakelijk :)

Amandelcake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappel-amandelcake
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelcake met mandarijnensiroop
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Saffraan-honing-amandelcake
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept

Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappel-amandelcake
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelcake met mandarijnensiroop
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Saffraan-honing-amandelcake
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept