1 Vet een springvorm ( 23 cm doorsnede ) in en bedek de bodem met bakpapier .
2 Smelt de chocolade zachtjes au bain marie , blijf roeren tot het gesmolten is , voeg de suiker erbij en blijf roeren tot die opgelost is en haal de pan van het vuur .
3 Voeg beetje per beetje de boter toe tot die geheel is opgenomen , roer dan het amandelschaafsel en de bloem erdoor tot die opgenomen zijn .
4 Voeg dan 1 per 1 de eierdooiers toe en roer goed door tot een egaal beslag .
5 Klop dan de eiwitten op tot grote pieken en spatel door het chocolademengsel .
6 Roer tot slot de gehakte amandelen er nog door en schep het beslag in de vorm ( bovenkant mooi egaliseren ) .
7 Bak de taart een 40 a 50 tal min in een voorverwarmde oven van 180°C tot hij mooi gerezen is ( de bovenkant zal tijdens het bakken barsten krijgen ) .
8 Laat de taart een half uurtje in de vorm afkoelen en stort dan uit op een rooster .
9 Als hij volledig is afgekoeld bestuiven met bloemsuiker en serveren met ( verse ) slagroom .1