Chocolade amandeltaart

10
55 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vet een springvorm ( 23 cm doorsnede ) in en bedek de bodem met bakpapier .
  • 2 Smelt de chocolade zachtjes au bain marie , blijf roeren tot het gesmolten is , voeg de suiker erbij en blijf roeren tot die opgelost is en haal de pan van het vuur .
  • 3 Voeg beetje per beetje de boter toe tot die geheel is opgenomen , roer dan het amandelschaafsel en de bloem erdoor tot die opgenomen zijn .
  • 4 Voeg dan 1 per 1 de eierdooiers toe en roer goed door tot een egaal beslag .
  • 5 Klop dan de eiwitten op tot grote pieken en spatel door het chocolademengsel .
  • 6 Roer tot slot de gehakte amandelen er nog door en schep het beslag in de vorm ( bovenkant mooi egaliseren ) .
  • 7 Bak de taart een 40 a 50 tal min in een voorverwarmde oven van 180°C tot hij mooi gerezen is ( de bovenkant zal tijdens het bakken barsten krijgen ) .
  • 8 Laat de taart een half uurtje in de vorm afkoelen en stort dan uit op een rooster .
  • 9 Als hij volledig is afgekoeld bestuiven met bloemsuiker en serveren met ( verse ) slagroom .1
  • 0 Eet smakelijk :)

Chocolade amandeltaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Amandeltaart
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarber-amandeltaart met sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Espresso-amandeltaart met passiefruit
20 min -
Bekijk recept
Appel-amandeltaart
1uur- Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept