Zoek
kaneelrolletjes
6
40 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
225 gr zelfrijzende bloem
1/2 tl zout
1 zakje droge gist
25 gr boter in kleine stukjes
1 ei , losgeklopt
1,25 dl lauwe melk
2 el ahornsiroop ( voor het bestrijken )
voor de vulling :
50 gr zachte boter
2 el kaneelpoeder
50 gr zachte bruine suiker
50 gr rozijntjes
Bereiding
1
Vet een bakblik (23 cm doorsnede) in .
2
Zeef de bloem en het zout boven een grote mengkom en roer de gist erdoor .
3
Kneed de boter er met je vingertoppen door tot het fijn broodkruim lijkt .
4
Voeg het ei en de melk toe en kneed het mengsel tot een zacht deeg .
5
Doe het deeg in een ingevette kom , dek af met folie en laat een 40 tal min rijzen tot het volume verdubbeld is .
6
Kneed het deeg 1 min en rol uit tot een rechthoek van ca 30 op 23 cm .
7
Roer voor de vulling de boter , het kaneelpoeder en de bruine suiker tot een luchtige massa .
8
Verdeel dit nu over het deeg maar laat een rand van
2
5 cm vrij .
9
bestrooi tot slot met rozijntjes .1
0
Rol het deeg op zoals een rolcake ; begin aan de lange kant en druk het uiteinde vast .1
1
Snijd de rol in 12 sneetjes en leg ze in het bakblik , dek af en laat nog 30 min rusten alvorens te bakken .1
2
Bak de sneetjes 20 a 30 min af in een voorverwarmde oven op 190°C .1
3
Bestrijk met ahornsiroop en laat ze nog wat afkoelen alvorens te serveren .1
4
Eet smakelijk :)
kaneelrolletjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kaneelrolletjes
240 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelrolletjes met spijs en rozijnen
40 min
Bekijk recept
DEENSE KANEELROLLETJES
20-30 min -
Bekijk recept
Gebakken Kaneelrolletjes
10-20 min -
Bekijk recept
Kaneelrolletjes
240 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelrolletjes met spijs en rozijnen
40 min
Bekijk recept
DEENSE KANEELROLLETJES
20-30 min -
Bekijk recept
Gebakken Kaneelrolletjes
10-20 min -
Bekijk recept