Zoek
Rode appeltaart
4
60 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 pak bladerdeeg (rond)
1 eetlepel frambozenconfituur
3 bolletjes stemgember
2 eetlepels gembersiroop
100 g marsepein
3 appels (friszoet en stevig)
200 g rode vruchten naar keuze (frambozen, rode besjes, bosbessen, braambessen, aardbeien, mix van alle,...)
Bereiding
1
Rol het bladerdeeg uit en leg in een ronde bakvorm samen met het bakpapier. Prik met een vork in de bodem.
2
Verwarm de oven voor op 180 graden.
3
Snij de bolletjes stemgember fijn.
4
Meng de confituur met de fijngesneden stemgember en de marsepein. Verdeel dit mengsel over de bodem van de taart.
5
Snij de appels in 4, verwijder het klokhuis en de schil. Snij de appels daarna in blokjes.
6
Meng de appelblokjes met de rode vruchten en schep deze over het deeg.
7
Sprenkel de gembersiroop over de vruchten (de gembersiroop haal je gewoon uit het potje stemgember).
8
Zet de taart gedurende 20-25 minuten in de oven.
Rode appeltaart is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Omgekeerde appeltaart
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min
Gebak
Bekijk recept
Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept