Zoek
Vanillehartjes
8
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
225 gr zelfrijzende bloem
150 gr boter in blokjes
125 gr fijne basterdsuiker
1 tl vanille extract
poedersuiker ter decoratie
Bereiding
1
Zeef de bloem boven een grote mengkom en kneed de boter er met je vingertoppen door tot fijne kruimels .
2
Roer de suiker en het vanille extract erdoor en kneed het mengsel tot een stevig deeg .
3
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een lap van ongeveer
2
5 cm dikte , steek nu de koekjes uit met je hartjesvorm ( of andere :) ) .
4
Leg de koekjes op een ingevette bakplaat en bak ze een 15 a 20 tal min in een voorverwarmde oven van 180°C tot ze goudbruin zijn .
5
Laat ze afkoelen op een rooster en bestuif met poedersuiker vlak voor serveren .
6
Eet smakelijk :)
Vanillehartjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker