Citroencake

8
70 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vet een springvorm ( 20 cm doorsnede ) in en bedek de bodem met bakpapier .
  • 2 Zeef de bloem boven een grote mengkom en roer de suiker erdoor .
  • 3 Meng in een andere kom de eieren , de zure room , het citroensap , de zeste en de olie , voeg dit bij de droge ingrediënten en meng goed dooreen .
  • 4 Schep het beslag in de vorm en bak de cake een 50 tal min in een voorverwarmde oven op 180°C tot hij mooi gerezen is en goudbruin ziet .
  • 5 Roer voor de siroop de poedersuiker en het citroensap in een steelpannetje door elkaar , verwarm op een zacht vuur tot het begint te borrelen en een stroperig wordt .
  • 6 Prik gaatjes in de bovenkant van de cake zodra de cake uit de oven is dan bestrijk je de cake met de siroop , laat afkoelen in de vorm .
  • 7 Eet smakelijk :)

Citroencake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Citroencake
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroencake
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroencake volgens Wim
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Duitse Citroencake
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Citroencake
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroencake
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroencake volgens Wim
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Duitse Citroencake
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept