Zoek
Warm appeltaartje met marsepein
4
25 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 grote jonagold appels
4 plakjes bladerdeeg ( of 1 grote rol )
80 gr marsepein
20 gr boter ( ongezouten )
1 eierdooier
4 tl fijne basterdsuiker
vanilleijs voor erbij te serveren
Bereiding
1
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in fijne plakjes.
2
Snijd rondjes van ca 10 cm doorsnede uit het bladerdeeg en rol de marsepein uit tot ca 0,5 cm dikte .
3
Leg midden op het deeg een streepje marsepein en werk af met plakjes appel ( kloksgewijs ) .
4
Leg een klontje boter op de appelen en bestrooi met wat suiker.
5
Smeer de uiteinden van het taartje in met losgeklopt eigeel.
6
Bak het taartje ca 15 min op 180°C , warm serveren met ijs .
7
Eet smakelijk :)
Warm appeltaartje met marsepein is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Vrolijke kerstkoekjes
60 min -
Bekijk recept
Cakespookjes
1 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Kerststadje in de sneeuw
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Rudolph’s cupcakes
2 uur-
Bekijk recept
Warm winterfruit in kaneelroom
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Macaroni met corned beef
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelklaarcouscous
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept