Zoek
Hazelnootpuntjes
4
75 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
225 g bloem
50 g suiker
1 eetlepel vanillesuiker
2 eieren
100 g boter
4 eetlepels confituur naar eigen keuze
200 g boter
200 g rietsuiker
2 eetlepels halfvolle melk
1 sinaasappel (niet gespoten)
1 citroen (niet gespoten)
100 g hazelnoten
100 g amandelschilfers
100 g pure chocolade
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Smelt de boter (100 g), voeg daarna de suiker en vanillesuiker toe, daarna de eieren en tenslotte ook de bloem. Kneed dit alles tot een deeg.
3
Zet het deeg 30 minuten in de koelkast om steviger te worden.
4
Leg het deeg op een stuk bakpapier en rol het deeg daarna uit tot het ongeveer 3-5 mm dik is.
5
Leg het uitgerolde deeg op een bakplaat (is dus handiger als je het eerst al op het bakpapier legt) en bak gedurende 10 minuten.
6
Wanneer de bodem gebakken is, haal uit de oven en smeer er de confituur in een dun laagje over. Laat rustig afkoelen.
7
Neem vervolgens een nieuwe kom: meng hierin de gesmolten boter met de rietsuiker en de melk.
8
Rasp de citroen en de sinaasappel en voeg de zeste toe aan het beslag.
9
Voeg daarna de gehakte hazelnoten en de amandelschilfers toe. Roer goed. 1
0
Giet tenslotte dit mengsel over de gebakken deegbodem en zet opnieuw in de oven, nu voor 15 minuten (tot de korst een goudgele kleur heeft).1
1
Haal uit de oven en laat afkoelen.1
2
Snij tenslotte in driehoekjes en doop de punt in de gesmolten chocolade. Laat afkoelen.
Hazelnootpuntjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Hazelnootpuntjes
75 min
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootpuntjes
75 min
Nagerecht
Bekijk recept