Zoek
soezendeeg
4
45 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 dl water
100 gr boter
150 gr bloem
6 stuks eieren
banketbakkersroom
1/2 liter volle melk
125 gram suiker
2 stuks eieren
1 pakje vanillebloem
chocolade
Bereiding
1
de vetstof in het water smelten en aan de kook brengen.
2
zodra het water kookt AL de bloem toevoegen en roeren tot men een "deegbal" kan vormen.
3
(hoe droger hoe meer eieren--- = luchtiger.
4
de "deegbal" overgieten in een kom, de eieren één voor één toevoegen en telkens goed roeren.
5
het beslag is ok als het glanst en langzaam van de lepel loopt.
6
op een goed beboterde bakplaat eclairs spuiten (+/- 8 cm lang) met effen spuitmond (nr9) maar niet te breed...
7
afbakken gedurende 20 min op 225°C.
8
na bakken laten afkoelen op een rooster.
9
banketbakkersroom1
0
de eieren kloppen met de suiker.1
1
vanillebloem eronderroeren1
2
de hete melk toevoegen1
3
laten doorkoken.1
4
vullen met de pudding (banketbakkersroom)1
5
bovenkant afstrijken met gesmolten chocolade (vinger of borstel)1
6
(deze smelten au bain marie niet boven de 30°C)
soezendeeg is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Lente-eclair
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min
Gebak
Bekijk recept
Eieren In Soezendeeg
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Soezendeeg
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Lente-eclair
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min
Gebak
Bekijk recept
Eieren In Soezendeeg
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Soezendeeg
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept