1 Doe de melk en de suiker in een middelgrote steelpan en breng het geheel al roerend aan de kook. Zet het vuur af en voeg eventueel het rozenwater toe.
2 Leg de Güllaç-bladen op een grote schotel en giet er een beetje melk over. Leg er een tweede blad bovenop en herhaal dit proces tot alle Güllaç-bladen op zijn. Giet het overgebleven mengsel van melk en suiker uit over de Güllaç-bladen. Laat afkoelen en zet het gedurende 1 uur in de koelkast om koud te worden.
3 Haal de Güllaç uit de koelkast en verdeel deze in zes porties. Dresseer de Güllaç in mooie dessertglaasjes zodat die zelf een kommetje vormt.
4 Schep de chocoladesaus uit in het midden van dit kommetje.
5 Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs uit en leg het bovenop de chocoladesaus. Versier en werk af met de granaatappelpitjes.
6 Bestrooi het geheel met de glittersuiker.
7 Dien onmiddellijk op.
Chocolade Güllaç met vanille is een recept van Solo Open Kitchen