Chocolade Güllaç met vanille

6
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de melk en de suiker in een middelgrote steelpan en breng het geheel al roerend aan de kook. Zet het vuur af en voeg eventueel het rozenwater toe.
  • 2 Leg de Güllaç-bladen op een grote schotel en giet er een beetje melk over. Leg er een tweede blad bovenop en herhaal dit proces tot alle Güllaç-bladen op zijn. Giet het overgebleven mengsel van melk en suiker uit over de Güllaç-bladen. Laat afkoelen en zet het gedurende 1 uur in de koelkast om koud te worden.
  • 3 Haal de Güllaç uit de koelkast en verdeel deze in zes porties. Dresseer de Güllaç in mooie dessertglaasjes zodat die zelf een kommetje vormt.
  • 4 Schep de chocoladesaus uit in het midden van dit kommetje.
  • 5 Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs uit en leg het bovenop de chocoladesaus. Versier en werk af met de granaatappelpitjes.
  • 6 Bestrooi het geheel met de glittersuiker.
  • 7 Dien onmiddellijk op.

Chocolade Güllaç met vanille is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept