2 Zeef de bloem, de suiker en het zout over het bakpapier. Doe de Solo en 125 ml water in een halfgrote steelpan. Breng aan de kook en voeg er het mengel van bloem, suiker en zout aan toe. Roer snel.
3 Haal de steelpan van het vuur en klop het mengsel met een houten lepel op totdat het een deegbal vormt en zonder resten achter te laten loskomt van de zijkant van de steelpan. Dit proces kan enkele minuten duren.
4 Klop de eieren in een aparte kom en voeg ze beetje bij beetje toe aan het beslag totdat je een homogeen mengsel krijgt. Blijf het deeg opkloppen totdat al het eimengsel toegevoegd is en je een dikke, glanzende deegpasta krijgt. De deegpasta moet van een lepel vallen als je licht met de lepel tegen de pan tikt.
5 Gebruik een spuitzak of rol het deeg in balletjes om zes deegballen van 7 cm diameter te maken. Leg de deegballen op de ingevette bakplaat en zet ze gedurende 20 - 25 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn. Haal de soesjes uit de oven en maak in de onderkant van elk soesje een gaatje om de hete lucht te laten ontsnappen. Laat de soesjes afkoelen en bereid ondertussen de bosbessen.
6 Leg de bosbessen in een kleine kookpot en strooi er de basterdsuiker over en voeg 1 eetlepel water toe. Kook de bosbessen gedurende 45 minuten op een laag vuur in een afgedekte kookpot, of tot de bosbessen zacht beginnen te worden. Laat de meringues nu volledig afkoelen.
7 Snij elk soesje in twee.
8 Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs uit en leg het op de onderste helft van de soes.
9 Dresseer de soesjes met twee eetlepels bosbessen en zet het hoedje van de soesjes er terug op. Werk af met bloemsuiker en dien onmiddellijk op.