1 Doe de braambessen samen met 1 eetlepel water en 30 g suiker in een kleine, afgedekte pan en zet deze op een laag vuurtje. Laat het geheel 5 tot 6 minuten koken, of totdat het fruit zacht geworden is. Doe het geheel in een kom en gebruik een vork om het fruit fijn te pletten tot een saus. Zet apart.
2 Mix het ei met de botermelk in een grote kom en roer er de overgebleven 40 g suiker doorheen.
3 Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder en meng deze door het beslag van ei en botermelk. Voeg als laatste de gesmolten Solo toe en mix het geheel tot een homogeen beslag.
4 Verwarm een kleine pan met antiaanbaklaag op een laag tot gemiddeld vuur.
5 Doe een kleine hoeveelheid van het beslag in de pan. Maak een pannenkoek van ongeveer 12 tot 15 cm in diameter.
6 Bak de pannenkoeken gedurende 2 minuten. Draai de pannenkoek om als er bubbeltjes verschijnen in het deeg en de rand droog is. Laat opnieuw 2 minuten bakken.
7 Schep een grote lepel van de warme braambessencoulis op de pannenkoeken.
8 Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs uit en leg die bovenop de braambessencoulis. Dien onmiddellijk op.
Botermelkpannekoeken met braambessen is een recept van Solo Open Kitchen