Lemon curd (SUIKERVRIJ)

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het sap en de zeste van de citroenen met de zoetstof. Doe samen met de boter in een vuurvaste pot en smelt au bain-marie. Wanneer de boter gesmolten is voeg je de licht geklopte eieren (+ dooier) hieraan toe. Verwarm verder tot het mengsel is ingedikt (dikte: zoals een hollandaise).
  • 2 Laat afkoelen in de koelkast.
  • 3 Wanneer de lemon curd is afgekoeld zal je ook zien dat hij ingedikt is. Je kan hem naar hartenlust gebruiken.
  • 4 Het is een zoete smeuïge pasta van citroensap en -schil, qua consistentie vergelijkbaar met choco. En je kunt het op alles smeren: op een warme scone, op een pannenkoek, op brioche. Of je gebruikt het in een taart of klein gebakje.

Lemon curd (SUIKERVRIJ) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Honing-tulband (suikervrij)
30-60 min -
Bekijk recept
IJS (suikervrij)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
plattekaastaart suikervrij
0 min
Bekijk recept
Notenbrood (suikervrij)
0 min
Bekijk recept

Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Rosbief met groenten uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fris gebakje met lemon curd
10 min Nagerecht
Bekijk recept