Zoek
crème brûlée
4
150 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
25 cl volle room
25 cl melk
2 st vanillestokjes
100 gr kristalsuiker
12 st eieren
Bereiding
1
doe de room en melk in een pot
2
snijd de vanillestokjes in twee en schraap het merg eruit en doe bij het melk mengsel,
3
verwarm dit mengsel op een zacht vuurtje, zodat de vanille zijn smaak kan afgeven, het hoeft niet te koken,
4
schijd het wit van het eigeel en klop het eigeel los samen met de suiker, let wel op dat je het eigeel niet bleek en schuimig klopt
5
giet het warme melk mengsel bij het eigeel en roer goed door
6
elkaar
7
laat dit mengsel rusten tot de schuim verdwenen is
8
verwarm de oven op 90 graden
9
doe het mengsel in lage potjes en bak het mengsel 1 uur in de oven op 90 graden1
0
laat dit afkoelen1
1
bij het serveren doe een lepel witte en een lepel bruine suiker in blender en mix dit fijn1
2
doe met een zeefje wat suiker op en brand dit met een brander tot hard laagje en dien op
crème brûlée is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept