Zoek
Île flottante
2
25 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 ml melk
120 g eierdooiers
70 g suiker
1 vanillepeul
1 l melk
2 vanillepeulen
1 potje karamelsaus
150 g eiwit
50 g suiker
20 g amandelschilfers
Bereiding
1
BEREIDING
2
Klop met een mixer de eierdooiers witschuimig met de suiker.
3
Zet de melk op het vuur met de overlangs gesneden vanillepeul en breng aan de kook.
4
Voeg de melk langzaam toe bij het eierdooiermengsel en doe opnieuw in de pan.
5
Zet op het vuur en laat zachtjes indikken tot de gewenste dikte.
6
Klop het eiwit op met de suiker tot een stevige massa.
7
Vorm quenelles met behulp van 2 eetlepels en pocheer ze in de lichtjes kokende melk met de opengesneden vanillepeulen.
8
AFWERKING
9
Neem een diep schaaltje, leg de quenellen op de crème anglaise en versier met amandelschilfers en caramelsaus.
Île flottante is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
île flottante met abrikozencoullis
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Ile flottante
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Ile flottante
60 min
Nagerecht
Bekijk recept
Ile Flottante Met Earl Grey-thee En Geraspte Chocolade
10-20 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min
Snack
Bekijk recept
Sangria
Snack
Bekijk recept
Aardappelpreisoep met zalmballetjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bioquiche met broccoli en geitenkaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept