Zoek
Appelen frangipane in bladerdeeg, vanille-ijs
2
20 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 appelen
2 ronde vellen bladerdeeg van 16 cm doorsnede
2 ronde vellen bladerdeeg van 5 cm doorsnede
2 el Solo vloeibaar
80 g suiker
2 eierdooiers
frangipane (zie recept)
ijs van buffelmelk Delhaize
Frangipane Mengen:
20 g malse Solo
20 g amandelpoeder
20 g suiker
10 g bloem
1 ei
enkele druppels Amaretto
Bereiding
1
BEREIDING
2
Schil de appelen en hol ze uit. Bestrijk iedere appel met malse Solo en bestrooi met een beetje suiker. Vul de appelen met de frangipane.
3
Bestrijk de twee grote vellen bladerdeeg met eigeel en leg de appelen erop.
4
Sluit het vel bladerdeeg zodat de hele appel bedekt is. Leg het kleine vel bladerdeeg erop zodat alles goed sluit.
5
Bestrijk het bladerdeeg met eigeel, zet eventjes in de koelkast. Vet elk bladerdeeggebak in met wat Solo vloeibaar en bestrooi met suiker.
6
Zet 10 minuten in een oven op 210°C, verlaag de temperatuur naar 180°C voor de volgende 20 minuten.
7
AFWERKING
8
Laat de bladerdeeggebakjes een tiental minuten afkoelen en dien op met een bolletje ijs.
Appelen frangipane in bladerdeeg, vanille-ijs is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Groen sapje
5 min
Snack
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Apfelstrüdel
Nagerecht
Bekijk recept