tiramisu met speculoos

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 splits de eigelen van de eiwitten. Klop de eigelen met 3 eetlepels suiker tot een schuimig mengsel . Klop de eiwitten stijf en voeg 3 eetlepels suiker toe. Klop de room stijf. Roer het eigeelmengsel, de mascarpone, en 4 eetlepels amaretto stevig onder elkaar, spatel daarna voorzichtig de room, en de eiwitten, onder tot u een smeuig kaasmengsel bekomt. Zet 2 kopjes sterke koffie en voeg per kop 3 eetlepels amaretto toe. Dompel de speculooskoekjes enkele seconden onder in de koffie en schik ze op de bodem van een glazen schotel. Laat wat ruimte tussen de koekjes. Schep een laag kaasmengsel over de speculoos. Leg daarna nogmaals een laag speculooskoekjes en werk weer af met een laag kaasmengsel. Crunch wat speculooskoekjes en bestrooi hiermee het dessert. Laat enkele uren of een nachtje rusten in de koelkast.

tiramisu met speculoos is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebak met speculoos en clementines
Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met muesli
15 min
Bekijk recept
Kleine crumbles van appelen-veenbessen met speculoos
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcompote met speculoos
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept