1 splits de eigelen van de eiwitten. Klop de eigelen met 3 eetlepels suiker tot een schuimig mengsel . Klop de eiwitten stijf en voeg 3 eetlepels suiker toe. Klop de room stijf. Roer het eigeelmengsel, de mascarpone, en 4 eetlepels amaretto stevig onder elkaar, spatel daarna voorzichtig de room, en de eiwitten, onder tot u een smeuig kaasmengsel bekomt. Zet 2 kopjes sterke koffie en voeg per kop 3 eetlepels amaretto toe. Dompel de speculooskoekjes enkele seconden onder in de koffie en schik ze op de bodem van een glazen schotel. Laat wat ruimte tussen de koekjes. Schep een laag kaasmengsel over de speculoos. Leg daarna nogmaals een laag speculooskoekjes en werk weer af met een laag kaasmengsel. Crunch wat speculooskoekjes en bestrooi hiermee het dessert. Laat enkele uren of een nachtje rusten in de koelkast.