Zoek
Gemarineerde bessen met munt
4
15 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 bolletjes Carte d’Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
1 vanillestokje, in tweeën gesneden, zonder zaadjes
200 ml zoete witte wijn
100 g bosbessen
100 g frambozen
100 g aardbeien, gewassen en in vieren gesneden
4 takjes munt, blaadjes verwijderd en grof gehakt
1 el poedersuiker
4 kleine takjes munt
Bereiding
1
Verhit het vanillestokje in een kleine pan met de wijn op een zacht vuur, laat 5 minuten sudderen en vervolgens afkoelen.
2
Meng de bessen en de munt in een kom.
3
Giet de wijn over de bessen, dek af en plaats minstens 60 minuten in de koelkast. Verwijder tenslotte het vanillestokje.
4
Verdeel de gemarineerde bessen over 4 bordjes.
5
Schep op elk bordje een bolletje Carte d’Or Vanilleroomijs op de bessen.
6
Bestuif alle bordjes met poedersuiker, voeg een klein takje munt toe en serveer.
Gemarineerde bessen met munt is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romatomaten met munt
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min
Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept