Koffie-granita

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Los de suiker op in de warme koffie en laat deze dan afkoelen.
  • 2 Giet de koude koffie in een vorm van 22 x 25 cm en bevries gedurende 40 minuten.
  • 3 Neem uit de diepvries en breek de ijskristallen met behulp van een vork.
  • 4 Plaats de granita terug in de vriezer gedurende 20 minuten.
  • 5 Neem uit de diepvries en roer nogmaals met een vork om de ijskristallen te breken.
  • 6 Herhaal totdat alle vloeistof bevroren is tot ijskristallen.
  • 7 Schep de granita in een diepvriesdoos en bewaar in de vriezer tot gebruik.
  • 8 Schep in 4 glazen een bolletje koffie-granita en een bolletje Carte d’Or Vanilleroomijs er bovenop.
  • 9 Herhaal dit.1
  • 0 Versier met een takje munt en serveer onmiddellijk.

Koffie-granita is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse ananasgranita
370 min-
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Aardbeiengranita met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Café frappé
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Koffie-crème brûlée met kardemom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Spuitchocolade
20 min Nagerecht
Bekijk recept