1 Oven voorverwarmen op 180 graden (stand boven- en onderwarmte).
2 Appelen in kleine blokjes van ongeveer 1 cm snijden.
3 Boter lichtjes laten smelten.
4 Kristalsuiker, vanillesuiker en vanillepoeder mengen.
5 4 eieren mixen, dan geleidelijk de mengeling van suiker en vanillepoeder toevoegen tot het beslag bleker kleurt en een beetje schuimt, erna afgekoelde gesmolten boter toevoegen, dit alles ongeveer 5 minuten mixen op hoogste stand.
6 Bladerdeeg uitrollen in bakvorm en met een vork gaatjes prikken.
7 Deegbeslag in doen en erna de appeltjes toevoegen. Appeltjes mooi verdelen.
8 Taart 1 uur in de oven op 180 graden.
9 Taart uit de oven, laten afkoelen en dan in de frigo plaatsen. Na een uurtje = puur genieten!
Bretoense Appeltaart op mijn pépé's wijze is een recept van Solo Open Kitchen