Sabayon van kriek met ananasbodem

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (15 min.)
  • 3
    - Hou 4 kleine muntblaadjes opzij en snipper de rest fijn.
  • 4
    - Snij het vruchtvlees van de ananas in kleine blokjes en meng ze met de suiker en de fijngesnipperde munt. Zet koel weg.
  • 5
    Voorbereiding
  • 6 (20 min.)
  • 7 1 Doe de eidooiers, de bloemsuiker en het kriekbier in een steelpan. Meng stevig onder elkaar.
  • 8 2 Verwarm het mengsel al kloppend 10 à 15 min. au bain-marie (plaats de pan in een kookpot met heet water), tot u een luchtige en schuimige sabayon hebt.
  • 9 Afwerking1
  • 0 Verdeel de ananasblokjes over glazen en giet er de sabayon bij. Versier met een blaadje munt.1
  • 1 Tip1
  • 2 Variant: vervang de kriek door zoete witte wijn en voeg eventueel de zaadjes van een vanillestokje toe voor nog meer smaak.

Sabayon van kriek met ananasbodem is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meloen met sabayon
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Bittere chocolade met sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept