2 Voor de vulling: Schil de appels, snij in kwarten en daarna in dunne plakjes. Leg ze in een grote schaal en besprenkel met citroensap.
3 Suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem in een kleine kom mengen. Het mengsel door de appels mengen. Alles goed doorroeren. Daarna de rozijnen erdoor mengen.
4 Het bladerdeeg uitrollen tot een grote lap. De vulling in het midden over de hele lengte verspreiden.
5 De bovenste flap deeg naar voren vouwen (over het mengsel). Besmeren met ei-melk mengsel en de onderste flap deeg eroverheen vouwen. Goed aandrukken. Ook de zijkanten goed dichtmaken, gebruik het ei-melk mengsel als kleefmiddel.
6 De strudel omdraaien zodat de mooie kant boven ligt. De strudel op een ingevette bakplaat leggen en bestrijken met het overgebleven ei-melk mengsel. De bovenkant een paar keer inprikken, zodat de hete damp weg kan.
7 De strudel in het midden van de oven in 20 min bakken. De temperatuur lager zetten naar 190 °C en nog eens ongeveer 20 min goudbruin bakken.
8 Minstens 20 min laten afkoelen alvorens aan te snijden. Met poedersuiker bestrooien en met bijvoorbeeld slagroom of vanille ijs serveren.