1 Breek de chocolade en laat in een pannetje met de kookroom en de oploskoffie op een laag vuur smelten. Roer het mengsel glad en verdeel het over de 2 kleine glaasjes. Laat afkoelen (niet in de koelkast!).
2 Rijg de stukjes fruit aan de 2 spiesjes en bestrooi ze met de kaneel en de geraspte citroenschil.
3 Mix met een staafmixer of handmixer het vanille-ijs met de karnemelk en de ahornsiroop gedurende 2 minuten vlak voordat het gegeten wordt. Schenk de milkshake in het groter glaasje en zet er 2 rietjes in.
4 Zet de milkshake op een groot bord. Zet de kleine glaasjes met de chocolade ernaast. Leg de fruitspiesjes ertussen en schep er 2 bolletjes aardbeienijs bij. Steek de Valentijnkoekjes in het ijs. Geef er 2 lepeltjes bij.
5 * Koop hartvormige Valentijnkoekjes kant en klaar of maak ze zelf van bladerdeeg dat je voor het bakken met suiker en kaneel bestrooit.