1 BENODIGDHEDEN: Mengkommen, weegschaal, mixer, vork, mes, lepel, houten lepel, zeef, vergiet, bakvorm (liefst lage vorm), bakplaten en cake prikker.
2 VOORBEREIDEN: Warm de oven voor op 180°c en vet een bakvorm in (best een lage vorm).
3 BEREIDING: Smelt de boter. klop de eieren op met de suiker en vanillesuiker tot je een lichte schuimige massa krijgt.
4 Voeg de boter bij de massa en meng met een houten lepel alles bij elkaar. Zeef de bloem boven bij het botermengsel en meng alles bij elkaar.
5 Laat de krieken (ontpit) uitlekken in een vergiet.
6 Verkruimel de speculaas in een kom en voeg de krieken toe. Zorg ervoor dat alle krieken onder de speculaaskruimels zit. Meng de krieken en de overschot van de speculaas onder het botermengsel.
7 Giet het beslag in de beboterde bakvorm en plaats in het midden van de oven. Laat deze bakken tussen de 40 min en de 45 min bakken. Prik met een cakeprikker in de cake, komt deze er droog terug uit, dan is deze goed.
8 Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen
9 Je kan nu de cake versieren zoals je zelf wenst. Ik gebruikte chocomelts en bloemsuiker.1
0 TIP: Vervang speculaas door je favoriete koekjes, wees creatief1
1 Je kan met bakpapier een bodem leggen in de bakvorm om zo de cake makkelijker uit de vorm te halen.