Rijstgriesmeelpudding

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de melk met de suiker, vanillesuiker, citroenschil en snufje zout in een steelpan en breng al roerend aan de kook.
  • 2 Voeg vervolgens de griesmeel , al roerend met een garde, er voorzichtig aan toe.
  • 3 Laat de pap ongeveer 10 minuten op laag vuur zachtjes koken en indikken.
  • 4 Roer regelmatig door de massa, zodat het niet aanbrandt op de bodem van de pan en de melk niet over kookt.
  • 5 Haal de pan van het vuur en verwijder de citroenschil.
  • 6 AFWERKING:
  • 7 Spoel een puddingvorm (met een inhoud van 1 liter of 4 à 6 individuele vormpjes en die vetvrij zijn gemaakt) om met koud water (niet afdrogen).
  • 8 Giet de pudding in de vorm(pjes), dek af met plasticfolie en laat 30 minuten afkoelen.
  • 9 Plaats de pudding in de koelkast en laat het minstens 3 uur (of beter nog een nacht) opstijven.1
  • 0 Serveren met bv fruitsla (vers of blik), rozijntjes of geroosterd amandelschaafsel

Rijstgriesmeelpudding is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker