Zoek
Rijstgriesmeelpudding
4
20 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 l volle melk
90 gr kristalsuiker (meer of minder naar eigen smaak)
1 zakje vanillesuiker
1 snuifje zeezout
75 gr rijstgriesmeel
Schil van citroen (zonder wit)
Bereiding
1
Meng de melk met de suiker, vanillesuiker, citroenschil en snufje zout in een steelpan en breng al roerend aan de kook.
2
Voeg vervolgens de griesmeel , al roerend met een garde, er voorzichtig aan toe.
3
Laat de pap ongeveer 10 minuten op laag vuur zachtjes koken en indikken.
4
Roer regelmatig door de massa, zodat het niet aanbrandt op de bodem van de pan en de melk niet over kookt.
5
Haal de pan van het vuur en verwijder de citroenschil.
6
AFWERKING:
7
Spoel een puddingvorm (met een inhoud van 1 liter of 4 à 6 individuele vormpjes en die vetvrij zijn gemaakt) om met koud water (niet afdrogen).
8
Giet de pudding in de vorm(pjes), dek af met plasticfolie en laat 30 minuten afkoelen.
9
Plaats de pudding in de koelkast en laat het minstens 3 uur (of beter nog een nacht) opstijven.1
0
Serveren met bv fruitsla (vers of blik), rozijntjes of geroosterd amandelschaafsel
Rijstgriesmeelpudding is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker