Hemelse tulband met zomervruchten

10
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 verwarm de oven voor op 160°C. bestrijk de binnenkant van de tulband met olie en bestuif hem daarna met bloem.
  • 2 klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot zich pieken vormen als je de mixer eruit trekt.
  • 3 doe er het scheutje citroensap bij en klop opnieuw, tot de eiwitten stijf maar niet droog zijn.
  • 4 klop het amandelaroma erdoor en voeg daarna de suiker toe. klop goed na elke toevoeging.
  • 5 zeef de bloem erbij en spatel hem luchtig door het eiwitmengsel.
  • 6 schep het mengsel in de vorm en klop even op het werkblad om eventuele grote luchtbellen te verwijderen.
  • 7 bak de tulband 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij goudbruin is en stevig aanvoelt.
  • 8 ga met de punt van een mes langs de randen van de tulband om hem los te maken van het bakblik.
  • 9 laat hem 10 minuten rusten en stort hem dan op een rooster om verder af te koelen.1
  • 0 verwarm het zomerfruit voorzichtig met de eetlepel citroensap en de poedersuiker, totdat de suiker opgelost is. serveer de vruchten bij de tulband.

Hemelse tulband met zomervruchten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vierkante koekjes met zomervruchten
35 min Snack
Bekijk recept
IJslolly's met verse zomervruchten
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Confituur Van Rode Zomervruchten
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Soep Met Zomervruchten
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Hemelse modder
20 min + 3 uur wachten - Nagerecht
Bekijk recept
Hemelse cassata
24u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Risotto met asperges & verse munt
Bekijk recept
Hemelse Cassata
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept