sabayon met kriekbier en vanilleijs

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ingrediënten
  • 2 ##4 bolletjes vanilleroomijs
  • 3 ##8 eidooiers
  • 4 ##2 eetl. amandelschilfers
  • 5 ##340 g ontpitte noordkrieken (bokaal)
  • 6 ##150 g suiker
  • 7 ##25 cl kriekbier
  • 8
    Voorbereiding
  • 9 (5 min.)1
  • 0 Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.1
  • 1
    Voorbereiding
    1
  • 2 (10 min.)1
  • 3 Verwarm de noordkrieken in een steelpannetje.1
  • 4 Klop intussen de eidooiers samen met de suiker en het bier los in een steelpannetje.1
  • 5 Verwarm het eiermengsel al kloppend au bain-marie (plaats daarvoor het steelpannetje in een kookpot met heet water). Maak een achtvorm met de klopper en blijf kloppen tot u een schuimig en luchtig mengsel hebt (draai de kom regelmatig een kwartslag, zodat u met de klopper de volledige bodem bereikt).1
  • 6 Afwerking1
  • 7 Verdeel de warme krieken over 4 glazen, schep er 1 bolletje ijs bovenop en giet de sabayon erover. Versier met de geroosterde amandelschilfers.1
  • 8 Bier1
  • 9 Lindemans Kriek2
  • 0 Fruitbier

sabayon met kriekbier en vanilleijs is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarinepakketjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-rozijncrumble met vanille-ijs
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtorentjes
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken banaan met rum
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meloen met sabayon
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Bittere chocolade met sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept