0 Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.1
1Voorbereiding 1
2 (10 min.)1
3 Verwarm de noordkrieken in een steelpannetje.1
4 Klop intussen de eidooiers samen met de suiker en het bier los in een steelpannetje.1
5 Verwarm het eiermengsel al kloppend au bain-marie (plaats daarvoor het steelpannetje in een kookpot met heet water). Maak een achtvorm met de klopper en blijf kloppen tot u een schuimig en luchtig mengsel hebt (draai de kom regelmatig een kwartslag, zodat u met de klopper de volledige bodem bereikt).1
6 Afwerking1
7 Verdeel de warme krieken over 4 glazen, schep er 1 bolletje ijs bovenop en giet de sabayon erover. Versier met de geroosterde amandelschilfers.1
8 Bier1
9 Lindemans Kriek2
0 Fruitbier
sabayon met kriekbier en vanilleijs is een recept van Solo Open Kitchen