Speculoos ijs zelf maken

6
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe melk, room, vanillesuiker, speculoos, zout en kaneel in kookpot op het vuur. Mix even zodat alles goed gemengd is en er geen brokjes speculoos meer zijn. Zodra dit begint te koken voeg je de mengeling van eierdooier en suiker (zie hieronder)toe. Goed roeren en op vuur laten tegen de kook. (mag niet koken). Zodra je een belletje ziet komen van het vuur halen en in koud bad zetten en blijven roeren. Dit om eventueel verder inkoken tegen te gaan. Zet op koele plaats en na afkoelen kan je ijs beginnen draaien. Dit is gewoon ongelofelijk lekker, dus proberen.
  • 2 Eierdooiers en suiker afzonderlijk mixen tot het wit ziet.

Speculoos ijs zelf maken is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zelf vanillevla maken
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Torentje van mozzarella en Galliaham
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gebak met speculoos en clementines
Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met muesli
15 min
Bekijk recept
Kleine crumbles van appelen-veenbessen met speculoos
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcompote met speculoos
20 min Nagerecht
Bekijk recept