Zoek
Speculaastiramisu
8
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 eieren
100 gr bloemsuiker
2 borrelglaasjes Baileys
500 gr mascarpone
sterke koude koffie
speculaasjes
Bereiding
1
. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
2
. Meng de eierdooiers met de bloemsuiker en de Baileys.
3
. Voeg de mascarpone toe en mix tot een glad geheel.
4
. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel.
5
. Giet de koffie in een soepbord en dop de speculaasjes er heel even in. (niet laten weken, anders worden ze veel te zacht.
6
. Bedek de bodem van een schaal met een laag koekjes en schep daarop een laagje crème.
7
. Leg opnieuw een laag koekjes, gevolgd door een laag crème tot de schotel gevuld is. Eindig met een laag crème.
8
. Zet minstens 4 uur in de koelkast.
9
. Verkruimel de resterende speculaasjes en bestrooi er de tiramisu volledig mee.
Speculaastiramisu is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker