1 Maak sterke koffie. Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje met ammaretto
2 Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart
3 Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben
4 Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel
5 Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit
6 Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie maar niet te lang: ze moeten nog een beetje krokant zijn
7 Leg ze op de bodem van een kom
8 Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte Lotus speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer
9 Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven1
0 Strooi vlak voor het opdienen een laagje cacaopoeder