2 Zet een pot of pannetje op een zacht vuur en schenk hierin de melk. Voeg hierbij de donkerbruine suiker. Verhit de melk op een zacht vuurtje tot dat alle suiker gesmolten is.
3 Snij ondertussen de sneetjes (oud) brood in grove stukken van zo’n 2 bij 2 cm. De korstjes kan je gewoon mee versnijden. Doe de stukjes brood in een mengschaal. Snijd ook de stukjes peperkoek in stukken van 2 bij 2 cm.
4 Voeg de melk bij het brood. Neem een aardappelstamper en probeer hiermee het brood tot een papje te mengen, voorzichtig zonder al te veel te spatten.
5 Voeg zout, bloem en kaneelpoeder toe aan het mengsel en roer alles onder.
6 Voeg één voor één de eieren toe en meng met een garde onder het papje.
7 Klop tot alle klonters uit de bloem zijn en je een homogeen beslag krijgt.
8 Doe het beslag in een ingevette rechthoekige broodvorm, een ingevette springvorm of een siliconenvorm.
9 Zet de broodpudding 1 uur in de oven van 180 graden. Haal uit de oven, laat afkoelen en haal uit de vorm.