1Scheid eiwitten en eigelen. Klop de dooiers met de mixerkloppers los met de suiker tot een wit en schuimig mengsel. Voeg de mascarpone toe en het koffiearoma, klop tot een gladde room.
3
2Klop de eiwitten heel stijf en spatel ze voorzichtig onder de room.
4
3Giet de Baileys in een diep bord en dompel er, één voor één, de helft van de koekjes in. Leg ze achtereenvolgens op de bodem van een schotel.
5
4Dek af met de helft van de mokkaroom, bestrooi met 4 eetlepels chocoladekrullen en leg opnieuw een laag in Baileys gedrenkte koekjes. Lepel daarop de rest van de room, strijk glad en dek af met vershoudfolie.
6
5Plaats 24 u. in de koelkast.
7
6Bestrooi met de rest van de chocoladekrullen net voor het serveren.
8 Kooktip
9 De rusttijd is noodzakelijk: de koekjes worden zacht, de smaken dringen door en de mascarponeroom stijft op.