Tiramisu voor Kerstmis

6
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2
  • 1Scheid eiwitten en eigelen. Klop de dooiers met de mixerkloppers los met de suiker tot een wit en schuimig mengsel. Voeg de mascarpone toe en het koffiearoma, klop tot een gladde room.
  • 3
  • 2Klop de eiwitten heel stijf en spatel ze voorzichtig onder de room.
  • 4
  • 3Giet de Baileys in een diep bord en dompel er, één voor één, de helft van de koekjes in. Leg ze achtereenvolgens op de bodem van een schotel.
  • 5
  • 4Dek af met de helft van de mokkaroom, bestrooi met 4 eetlepels chocoladekrullen en leg opnieuw een laag in Baileys gedrenkte koekjes. Lepel daarop de rest van de room, strijk glad en dek af met vershoudfolie.
  • 6
  • 5Plaats 24 u. in de koelkast.
  • 7
  • 6Bestrooi met de rest van de chocoladekrullen net voor het serveren.
  • 8 Kooktip
  • 9 De rusttijd is noodzakelijk: de koekjes worden zacht, de smaken dringen door en de mascarponeroom stijft op.

Tiramisu voor Kerstmis is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Christmas pudding
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Feestmenu's kerstmis nieuwjaar 2016
37 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerstmis Slagroomijs
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kerstmis koffie
0 min
Bekijk recept

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept