Zoek
kerstkoekjes met confituur
8
40 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 gram zelfrijzende bloem
175 gram kristalsuiker
225 gram zachte boter
2 stuk ei
100 gram confituur
1 snuifje zout
1 eetlepel bloemsuiker
Bereiding
1
Roer boter met suiker tot een glad mengsel.
2
Voeg 1 ei, zelfrijzende bloem en zout toe.
3
Meng en kneed tot stevige deegbal.
4
Wikkel in vershoudfolie en leg half uur in ijskast
5
Rol deeg uit op werkblad met bloem bestoven.
6
Steek koekjes met vormpjes uit en leg koekjes op bakplaat met bakpapier.
7
Maak een klein kuiltje in elk koekje en doe er een beetje confituur in.
8
Klop het ander ei los met een paar druppels water en bestrijk de koekjes.
9
Verwarm de oven op 180° en bak koekjes 10 minuten1
0
Laten afkoelen en bestrooien met bloemsuiker.1
1
goed voor 20 koekjes
kerstkoekjes met confituur is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Amandelschuim, tutti frutti
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Confituur van ananas met limoen
35 min
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vrolijke kerstkoekjes
60 min -
Bekijk recept
Feestelijke kerstkoekjes
25 min
Gebak
Bekijk recept
Gevulde kransjes
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kerstkoekjes
60 min
Bekijk recept