Zoek
Tulpjes van gerolde cacaopannenkoeken gevuld met
5
40 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
125 g bloem
30 g poedersuiker
1 snufje zout
3 cll melk
1 eierdooier
2 eetlepels cacaopoeder
olie
1 ei
60 g in stukjes gesneden Solo
30 g poedersuiker
200 g chocolade (met hoog cacaogehalte)
4 eieren
Bereiding
1
Laat de chocolade en de Solo au bain-marie of in de magnetron smelten en roer tot je een smeuïg mengsel krijgt.
2
Breek de eieren en scheid het wit van het geel.
3
Klop de eierdooiers met de poedersuiker tot een
4
wit mengsel.
5
Klop de eiwitten met een snuifje poedersuiker op tot schuim.
6
Meng de gesmolten chocolade en het opgeklopt eiwit door het mengsel met de eierdooiers.
7
Zet gedurende 2 uur koel.
8
Meng de bloem, de suiker en het zout in een schotel.
9
Maak een kuiltje, doe er het ei en de eierdooier in en meng beetje bij beetje met de melk. 1
0
Voeg, als het deeg glad is, de gezeefde cacao toe. 1
1
Meng goed en laat dit 1 uur rusten. 1
2
Voeg wat melk toe vóór gebruik als het deeg te dik geworden is.1
3
Bak 12 pannenkoeken in een pan met wat Solo. 1
4
Rol de pannenkoeken 2 per 2 in hoorntjes en schik ze in glazen op voet. 1
5
Vul de pannenkoeken met chocolademousse.
Tulpjes van gerolde cacaopannenkoeken gevuld met is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min
Gebak
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Exotische fruitsla in gebakken tulp (koekje) met
20 min
Nagerecht
Bekijk recept