1 Laat de bittere chocolade in het water smelten in de microgolfoven, roer ze mooi glad en zet ze apart.
2 Vermeng de mascarpone met de vanillesaus tot ze mooi glad is.
3 Voeg de gesmolten chocolade toe, spatel ze zorgvuldig door het mengsel en plaats de mousse in de koelkast.
4 Schil de sinaasappel, kook hem drie keer af en spoel hem koud.
5 Breng water met suiker aan de kook tot er een licht gebonden siroop ontstaat.
6 Voeg de schillen toe en laat ze enkele minuten konfijten. Neem de schillen uit het suikerwater en laat ze drogen in een voorverwarmde oven van 90° C.
7 Als de schillen mooi droog zijn, hak ze fijn tot er een poeder ontstaat.
8 Maak mooie eitjes met behulp van een theelepel die je in heet water doopt en leg ze op de borden.
9 Versier met de sinaasappelpoeder, gehakte nootjes en chocoladedecor.
Eitjes van bittere chocolade met mascarpone is een recept van Solo Open Kitchen