Eitjes van bittere chocolade met mascarpone

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de bittere chocolade in het water smelten in de microgolfoven, roer ze mooi glad en zet ze apart.
  • 2 Vermeng de mascarpone met de vanillesaus tot ze mooi glad is.
  • 3 Voeg de gesmolten chocolade toe, spatel ze zorgvuldig door het mengsel en plaats de mousse in de koelkast.
  • 4 Schil de sinaasappel, kook hem drie keer af en spoel hem koud.
  • 5 Breng water met suiker aan de kook tot er een licht gebonden siroop ontstaat.
  • 6 Voeg de schillen toe en laat ze enkele minuten konfijten. Neem de schillen uit het suikerwater en laat ze drogen in een voorverwarmde oven van 90° C.
  • 7 Als de schillen mooi droog zijn, hak ze fijn tot er een poeder ontstaat.
  • 8 Maak mooie eitjes met behulp van een theelepel die je in heet water doopt en leg ze op de borden.
  • 9 Versier met de sinaasappelpoeder, gehakte nootjes en chocoladedecor.

Eitjes van bittere chocolade met mascarpone is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla wraps met Noorse maatjes
Lunchgerecht
Bekijk recept
Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept