Zoek
Chocolade glazuur
1
15 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
125 gr pure chocolade
100 gr poedersuiker
60 gr boter
3-4 koud water
Bereiding
1
Breek de chocolade in stukjes en hak deze fijn.
2
Doe de chocolade in een hitte bestendige kom. Zet deze op een pan met heet, maar niet kokend, water ( au bain marie). Laat de chocolade smelten.
3
Zeef de poedersuiker en roer deze beetje bij beetje door de gesmolten chocolade.
4
Roer in een kom de boter op kamertemperatuur zacht.
5
Meng de boter beetje bij beetje door het chocolademengsel.
6
Roer er tenslotte 3-4 eetlepels koud water door.
7
Verwerk het glazuur waneer deze nog lauw is.
8
Doop hierin bv soesjes of bestrijk er ander gebak mee.
Chocolade glazuur is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Lente-eclair
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Mueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurt
Snack
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept