Chocomousse met koffie

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de chocolade met de koffie in en steelpannetje, laat smelten op een laag vuur.
  • 2 Meng er de suiker en de boter door.
  • 3 Scheid de eieren, bewaar het eiwit in de koelkast, roer de eierdooiers door het chocolademengsel tot het een homogeen beslag wordt (niet laten koken).
  • 4 Haal het pannetje van het vuur en laat afkoelen tot het mengsel lauw is.
  • 5 Klop de eiwitten goed stijf en spatel ze heel voorzichtig door het chocolademengsel, zodat het een vrij lichte homogene mousse wordt.
  • 6 Verdeel de mouse over 4 kommetjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Chocomousse met koffie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Café frappé
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Koffie-crème brûlée met kardemom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Spuitchocolade
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Chocomousse taart
0 min
Bekijk recept
Chocomousse
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Chocomousse
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Witte Chocomousse
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept