Chocoladecake

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 • Breek de chocolade in stukjes (of neem chocolade pastillen).
  • 2 • Smelt de chocolade 'au bain-marie'
  • 3 • Snijd de boter in kleine stukjes en meng deze voorzichtig met een houten spatel door de gesmolten chocolade. Maak hier een mooi glad mengsel van
  • 4 • Verwarm de oven voor op 200 ° C. Bij voorkeur op warme lucht.
  • 5 • Klop de 6 eieren en de 200 gr suiker stevig op met een klopper. Doe dit tot u een luchtig licht-geel mengsel hebt.
  • 6 . Meng hieronder voorzichtig de 120 gr bloem en daarna het chocolade-boter mengsel. Maak hiervan een glad en luchtig geheel. U kan dit ook met een keukenrobot goed mengen.
  • 7 • Beboter een bakvorm en vul hem met het mengsel.
  • 8 • Bak 45 minuten op 200 ° C.
  • 9 • Haal de cake uit de oven en laat hem 2 uur rusten.

Chocoladecake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept