Brownies met okkernoten (walnoten)

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Verwarm de oven voor op 180°C
  • 2
    - Breek de chocolade in stukjes
  • 3
    - Laat de boter en de chocolade in een stellpan met dikke bodem (of au bain-marie) op een laag vuurtje smelten tot een homogene massa.
  • 4
    - Haal de pan van het vuur en voeg al roerende de tafelsuiker en vanillesuiker toe.
  • 5
    - Laat het mengsel tot lauwwarm afkoelen.
  • 6
    - Roer één voor één de eieren door het mengsel
  • 7
    - Voeg in 1 keer alle bloem toe aan het ei-chocolademengsel tot een homogene massa
  • 8
    - Voeg als allerlaatste de walnoten (okkernoten) toe aan het mengsel.
  • 9 -Vet de bakvorm in met boeter en bestuif met bloem.1
  • 0
    - Giet het beslag in de bakvorm en zet in de oven, gedurende +- 25 min. (baktijd is afhankelijk van 't materiaal van je bakvorm)1
  • 1
    - Controleer met een mes in het midden van je bakvorm of de brownies niet meer rauw zijn. Als er niks aan je mes blijft kleven, zijn ze klaar.1
  • 2
    - Haal de bakvorm uit de oven en laat even afkoelen. Ik doe dit meestal op aluminiumfolie die op een houten plank ligt, aangezien ik de binnenkant graag nog relatief vloeibaar heb).1
  • 3
    - Om de brownies lang te kunnen bewaren, kun je afsnijden wat je nodig hebt en de rest in 1 geheel laten. Als ze in stukjes gesneden zijn, dan kun je ze gerust nog een dag of 3 bewaren zonder dat ze uitdrogen.

Brownies met okkernoten (walnoten) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Brownietaart met mascarpone en rood fruit
45 min Nagerecht
Bekijk recept