chocolademousse

6
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de chocolade smelten samen met een klein beetje melk in een waterbedje of op een zacht vuur.
  • 2 Klop de eidooiers op met de suiker tot deze wit is. Echt lang kloppen! De bedoeling is om de suiker te "smelten".
  • 3 Klop de room op.
  • 4 Klop de eiwitten op.
  • 5 Meng de gesmolten chocolade met het eidooiermengsel een voeg er direct een goeie schep slagroom bij.
  • 6 Spatel er nu het opgeklopte eiwit en de rest van de slagroom bij. (niet meer kloppen maar luchtig spatelen)Verdeel in individuele potjes of in 1 grote kom.
  • 7 Laat liefst 1 nacht opstijven in de koelkast. Zorg er wel voor dat de mousse afgedekt staat, want deze neemt anders geuren op in de koelkast.
  • 8 Eventueel garneren met gebrande amandelschijfjes.

chocolademousse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept