Moelleux 2

6
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Klop de volledige eieren, de dooier en de suiker tot een witte massa.
  • 2
    - Laat de chocolade en de boter smelten en roer dit mooi glad.
  • 3
    - Meng vervolgens het eimengsel hieronder en roer opnieuw glad.
  • 4
    - Voeg er de gezeefde bloem aan toe en roer dit met een spatel luchtig en goed om tot de bloem volledig opgenomen is.
  • 5
    - Neem 6 ovenschaaltjes (type ramequin) of siliconen muffinvormpjes met 6 uitsparingen en vet de bodem en wanden ervan in met boter en bestuif met bloem.
  • 6
    - Verdeel het chocolademengsel over de schaaltjes.
  • 7
    - Bak de moelleux gedurende 8 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
  • 8
    - Serveer meteen.
  • 9
    - Heerlijk met frambozensorbet of - coulis of met verse frambozen. 1
  • 0 TIPS:1
  • 1 Bak de moelleux in siliconen muffinvormpjes. Van zodra u merkt dat de moelleux bovenaan dichtgebakken is, is hij goed. Blijf dus bij de oven staan. Neem de moelleux uit de oven, wacht 2 minuten en dan kan je hem makkelijk uit de vorm halen.

Moelleux 2 is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme chocolademoelleux, gemarineerde ananas met kruiden en sinaasappelsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes
Snack
Bekijk recept
Moelleux van zalm, sint-jakobsplakjes met limoenolie, auberginecaviaar, geconcentreerd zeewiersap
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept