2Voeg 70 gram poedersuiker bij de eierdooiers en klop tot alles goed luchtig is en de kleur van donker oranje-geel naar zeer licht gebroken wit verandert.
3
3Smelt de boter en de chocolade over een laag vuurtje onder voortdurend roeren. Haal van het vuur als alles gesmolten is.
4
4Klop het eiwit schuimig, voeg de poedersuiker toe en klop het dan zo stijf tot er pieken vormen en je de ganse pot boven je hoofd kan omkeren zonder het eiwit op je hoofd valt.
5
5Werk nu verder met een hand garde: met een spatel moet je meer roeren om alles te mengen en ga je de lucht in de eierdooiers en eiwitten verliezen.
6
6Neem een garde, giet de gesmolten ganache (boter-chocolade mengsel) door de eierdooiers en roer goed door elkaar.
7
7Voeg nu het opgeklopt eiwit toe en roer alles opnieuw met een garde in 4 of 5 keer roeren door elkaar.
8
8Vet de taartvorm rand in met boter en leg bakpapier op de bodem zodat de chocoladetaart niet aan de vorm gaat plakken.
9
9Giet drie vierde van de chocoladeschuim in de taartvorm en laat een 20 tot 25 tal minuten bakken in de oven.1
0 1
0Laat het overige 1/4de van de chocoladeschuim ondertussen opstijven.1
1 1
1Haal de gebakken chocoladetaart uit de oven en laat volledig afkoelen.1
2 1
2Draai de taart om op een rooster en smeer met een spatel simpelweg de afgekoelde chocoladeschuim bovenop de taart. 1
3 Strooi naar believen echte cacaopoeder (geen zoete Nesquick) over de chocoladetaart en serveer.1