Zoek
Ricottataart
8
70 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
150 gr 7 granen (delacre) of petite beure
100gr zachte boter
500gr mascarpone
300gr ricotta
100gr suiker
75gr maiszetmeel
1zakje vanillesuiker
3 eieren
1dl room
200gr witte chocolade
2 eetlepels melk
Bereiding
1
Voor de taartbodem: de koekjes pletten en mengen met de boter tot een kruimelig deeg
2
Bekleed de bodem van de springvorm (26cm) met bakpapier, sluit de vorm en vet de zijkanten in . Verwarm de oven op 175°C
3
Leg de kruimige deeg op de bodem van de springvorm en druk met een lepel aan.
4
Voor de vulling: Meng de mascarpone, de ricotta, de suiker, de vanillesuiker en de maizena
5
en roer glad.
6
Meng eerst de eieren één voor één door het mengsel en meng dan de room eronder.
7
Smelt de chocolade met de melk op een warmwaterbad, Roer glad en meng met de vulling.
8
Giet de vulling over de taartbodem en strooi er de bessen over.
9
Bak 60 a 70 minuten op 175°C Daags voordien klaarmaken
Ricottataart is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pesto-ricottataart
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm-ricottataart
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-ricottataart
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Spinazie-ricottataart
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pesto-ricottataart
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm-ricottataart
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-ricottataart
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Spinazie-ricottataart
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept