Ricottataart

8
70 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de taartbodem: de koekjes pletten en mengen met de boter tot een kruimelig deeg
  • 2 Bekleed de bodem van de springvorm (26cm) met bakpapier, sluit de vorm en vet de zijkanten in . Verwarm de oven op 175°C
  • 3 Leg de kruimige deeg op de bodem van de springvorm en druk met een lepel aan.
  • 4 Voor de vulling: Meng de mascarpone, de ricotta, de suiker, de vanillesuiker en de maizena
  • 5 en roer glad.
  • 6 Meng eerst de eieren één voor één door het mengsel en meng dan de room eronder.
  • 7 Smelt de chocolade met de melk op een warmwaterbad, Roer glad en meng met de vulling.
  • 8 Giet de vulling over de taartbodem en strooi er de bessen over.
  • 9 Bak 60 a 70 minuten op 175°C Daags voordien klaarmaken

Ricottataart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pesto-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm-ricottataart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-ricottataart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Spinazie-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pesto-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm-ricottataart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-ricottataart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Spinazie-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept