Braziliaanse chocomousse

6
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 -Verwarm op zacht vuur (of in bain marie) de koffie met de suiker tot deze laatste opgelost is.
  • 2 -Voeg er de in stukjes gebroken chocolade aan toe en roer onafgebroken tot ook deze gesmolten is.
  • 3 -Van het vuur nemen, de boter in plakjes toevoegen en daarna één na één de eierdooiers. Je moet een mooi glad mengsel bekomen. Laat dit goed afkoelen.
  • 4
    - klop het eiwit heel stijf met een klein beetje zout
  • 5
    - meng voorzichtig het tot sneeuw geklopte eiwit door het afgekoelde chocolademengsel.
  • 6
    - Giet in glazen of schaaltjes en bewaar in de koelkast.
  • 7
    - Versier vlak voor het opdienen met een toef gezoete slagroom en een likeurkoffieboontje of suikerviooltjes of iets dgl.
  • 8 Hier smaakt een glaasje Banyuls wijn ook uitstekend bij !

Braziliaanse chocomousse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocomousse taart
0 min
Bekijk recept
Chocomousse
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Chocomousse
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Witte Chocomousse
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Geitenkaas met ananas en honing in brickdeeg
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Braziliaanse blanc−manger
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met Braziliaanse noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Braziliaanse zoete aardappelsalade met kip
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept