Chocolade soufflé met aardbeien en vanille ijs

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1/ Steek eerst de oven aan zodat deze kan voorwarmen op 200°.
  • 2 2/ Verwarm de room met de chocolade (niet laten koken) en roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Laat dit dan even afkoelen.
  • 3 3/ Splits de eitjes. Roer de 3 dooiers in de gesmolten chocolade.
  • 4 4/ Klop het eiwit mooi stijf met de suiker. Meng het eiwit voorzichtig onder de chocolade zodat deze luchtig is.
  • 5 5/ Boter de potjes mooi in met de solo.
  • 6 6/ Schep het mengsel in de potjes. Blijf tot 1 cm van de rand, zodat de soufflé mooi kan rijzen.
  • 7 7/ Bak de soufflé 8 tot 10 minuutjes op 200°.
  • 8 8/ Strooi er wat bloemsuiker op en serveer dit onmiddellijk (de soufflé valt rap terug in elkaar) op een bordje met de gesneden aardbeien en een bolletjes vanille ijs.
  • 9 9/ Smakelijk!

Chocolade soufflé met aardbeien en vanille ijs is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept