1 1/ Steek eerst de oven aan zodat deze kan voorwarmen op 200°.
2 2/ Verwarm de room met de chocolade (niet laten koken) en roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Laat dit dan even afkoelen.
3 3/ Splits de eitjes. Roer de 3 dooiers in de gesmolten chocolade.
4 4/ Klop het eiwit mooi stijf met de suiker. Meng het eiwit voorzichtig onder de chocolade zodat deze luchtig is.
5 5/ Boter de potjes mooi in met de solo.
6 6/ Schep het mengsel in de potjes. Blijf tot 1 cm van de rand, zodat de soufflé mooi kan rijzen.
7 7/ Bak de soufflé 8 tot 10 minuutjes op 200°.
8 8/ Strooi er wat bloemsuiker op en serveer dit onmiddellijk (de soufflé valt rap terug in elkaar) op een bordje met de gesneden aardbeien en een bolletjes vanille ijs.
9 9/ Smakelijk!
Chocolade soufflé met aardbeien en vanille ijs is een recept van Solo Open Kitchen