Chocoladecake

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 graden. klassieke onder/bovenverwarming.
  • 2 Split de eigelen van de eiwitten.
  • 3 Smelt de chocolade in kleine stukjes in de microgolfoven of au bain marie.
  • 4 Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur of in de microgolfoven.
  • 5 Meng de eigelen samen met de griessuiker en de vanillesuiker tot een egaal geheel.
  • 6 Voeg de gesmolten boter toe en meng opnieuw tot een egaal geheel.
  • 7 Voeg nu de gezeefde bloem toe en meng deze goed.
  • 8 Wanneer je een mooi egale massa hebt kan je al mixend de chocolade toevoegen.
  • 9 Klop de eiwitten stijf en meng deze rustig onder het beslag om een luchtige cake te bekomen.1
  • 0 Smeer de cakevorm in met vloeibare of gesmolten boter en breng een laagje bloem hierover aan.1
  • 1 Giet het cake beslag in de bakvorm en zet deze in de oven.1
  • 2 Na 45 minuten met een priem in de cake prikken. Wanneer er geen deeg meer aankleeft is de cake klaar. Indien er nog deeg aankleeft, deze handeling om de 5 minuten herhalen tot er geen deeg meer aankleeft.1
  • 3 Wanneer de cake klaar is kan je hem eventueel afwerken met een laagje gesmolten chocolade erover te smeren of bloemsuiker erover te strooien.1
  • 4 Laat de cake daarna afkoelen op een rooster.1
  • 5 Eet smakelijk !

Chocoladecake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept