1 Verwarm de oven voor op 175 graden. klassieke onder/bovenverwarming.
2 Split de eigelen van de eiwitten.
3 Smelt de chocolade in kleine stukjes in de microgolfoven of au bain marie.
4 Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur of in de microgolfoven.
5 Meng de eigelen samen met de griessuiker en de vanillesuiker tot een egaal geheel.
6 Voeg de gesmolten boter toe en meng opnieuw tot een egaal geheel.
7 Voeg nu de gezeefde bloem toe en meng deze goed.
8 Wanneer je een mooi egale massa hebt kan je al mixend de chocolade toevoegen.
9 Klop de eiwitten stijf en meng deze rustig onder het beslag om een luchtige cake te bekomen.1
0 Smeer de cakevorm in met vloeibare of gesmolten boter en breng een laagje bloem hierover aan.1
1 Giet het cake beslag in de bakvorm en zet deze in de oven.1
2 Na 45 minuten met een priem in de cake prikken. Wanneer er geen deeg meer aankleeft is de cake klaar. Indien er nog deeg aankleeft, deze handeling om de 5 minuten herhalen tot er geen deeg meer aankleeft.1
3 Wanneer de cake klaar is kan je hem eventueel afwerken met een laagje gesmolten chocolade erover te smeren of bloemsuiker erover te strooien.1