Smeltende chocoladecakejes

6
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de chocolade 30 seconden in de magnetron, roer om, en herhaal dit elke 10 seconden tot de chocolade is gesmolten. Of smelt de chocolade au bain-marie door een kom met de chocolade boven een pan met kokend water te hangen en te blijven roeren. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het kokende water niet raakt. Klop de boter met de basterdsuiker. Klop een voor een de eieren door het boter-suikermengsel. Schep hier vervolgens de bloem en een mespunt zout door. Spatel als laatste de gesmolten chocolade erdoor. Schep het beslag in de vormpjes. Bak de cakejes in 10-15 minuten gaar, let op dat de binnenkant zacht en smeltend blijft. Serveer direct. Lekker met een bolletje vanilleijs en rood fruit.

Smeltende chocoladecakejes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Smeltende chocoladecakejes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde chocoladecakejes
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Smeltende chocoladecakejes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebraden ananas met 'vloeibaar' chocoladecakeje
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Lauwwarme linzensalade met geitenkaas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arabische salade met gegrilde aubergines
30 min-
Bekijk recept
Geplette Gremolata krieltjes met biefstuk
30 min-
Bekijk recept
Smeltende chocoladecakejes
20 min Nagerecht
Bekijk recept